Spring til indhold

Historie

Historien om Holsteinshus

Vores hyggelige murermestervilla med sin centrale beliggenhed i hjertet af Odder har en del historie bag sig. Det er nemlig ikke første gang, at dørene har været åbnet for gæster udefra – dog i en lidt anden forstand end de bliver i dag.

Husets historie kan du både mærke og se, når du træder ind ad dørene hos os og kan se billeder af huset gennem tiderne, men vi vil også gerne give dig et indblik i historien her.

HUSET

Første del af murermestervillaen blev opført tilbage i 1900, og så derfor ikke ud, som den gør i dag. Det var nemlig her, at hovedhuset blev opført og der er siden kommet tilbygninger til. Anden halvdel af huset samt vores ikoniske havestue blev bygget i 1916, og nu stod Holsteinshus, stort set som du ser det i dag. Få år senere blev det hyggelige drivhus også opført. 

lægepraksis i huset

Tilbygningerne blev bygget, da den daværende embedslæge boede i huset og havde sit virke her frem til 1941. Det var dog ikke sidste gang, at huset lagde rammer til en lægepraksis – praktiserende læge Vejby-Christensen overtog nemlig Holsteinshus efter embedslægen, og havde sin praksis her i mere end 40 år. Nogle gæster har endda fortalt os, at de kan huske, hvordan de i sin tid har fået vacciner her i huset.

renovering

Efterfølgende har huset haft forskellige ejere, indtil vi i 2018 købte huset og gik i gang med en større renovering. Med nænsom hånd og med tanke for husets originalitet ville vi genskabe huset varme og sjæl. Stueetagen blev omdannet til vores private bolig, mens førstesalen og de mange værelser blev lavet om til vores Bed and Breakfast.

Det var også i denne forbindelse, at vi valgte at genskabe det ikoniske og fine drivhus, der desværre var blevet revet ned. Drivhuset blev genskabt ud fra billeder af det originale, for netop at genskabe og bevare husets charmerende omgivelser. Haven har også været et løbende projekt, hvor vi har skabt flere hyggelige kroge og områder, der indbyder til gode stunder i rolige omgivelser. 

en rød tråd tilbage i tiden

Og i selv samme rum, som der tidligere har været lægepraksis, har Susanne i dag sin psykologpraksis, som binder en nostalgisk rød tråd tilbage til husets historie med praksis her. 

Det er også i dette rum, den velkendte karnap, som du kan se på hjørnet af huset, ligger. Og det er denne karnap, der er kendetegnet for Holsteinshus og som kunstner Lene Rosenberg har omdannet til logo for vores dejlige B&B. 

Oplev historien i Holsteinshus B&B

Kunne du tænke dig at se noget af husets historie, næste gang du er på besøg hos os, så finder du en lille krog ved foden af trappen til værelserne, hvor du kan se de fine billeder, der afspejler huset gennem tiderne. 

Find os på Instagram

Kontakt os
Adresse

Holsteinsgade 17 
8300 Odder

Find os
da_DKDA